20 Contoh Soal Bahasa Inggris Tentang Simple Past Tense Beserta Jawaban Termudah

20 Contoh Soal Bahasa Inggris Tentang Simple Past Tense Beserta Jawaban Termudah

Posted on

20 Contoh Soal Bahasa Inggris Tentang Simple Past Tense Beserta Jawaban Termudah

Salam hangat untuk para pembaca, pada kesempatan kali ini penulis akan memberikan contoh soal past tense beserta jawaban. Seperti yang diketahui bahwa simple past tense digunakan untuk menyatakan suatu tindakan yang terjadi diwaktu lampau.

Besar harapan penulis bahwa contoh soal beserta jawaban dibawah ini mampu membantu para pembaca dalam memahami simple past tense.

Berikut contoh soal beserta jawabannya.

20 Contoh Soal Bahasa Inggris Tentang Simple Past Tense Beserta Jawaban Termudah

 Soal

  1. I ……………………… my drawing book two days ago
    a. loss
    b. lost
    c. was losing

 

  1. I was listening to music when my teacher ……………………… my class.
    a. has entered
    b. was entering
    c. entered

 

  1. My brother ……………………… the newspaper when he was waiting his friend.
    a. read
    b. was reading
    c. had read

 

  1. My brother and me went to campus and then we ……………………… in a cafeteria.
    a. had relaxed
    b. relaxed
    c. were relaxing

 

  1. Anita ……………………… John when she was reading book in library.
    a. was meeting
    b. met
    c. had met

 

  1. The students ……………………… to zoo when they were studying animal’s name.
    a. were going
    b. went
    c. had gone

 

  1. Angeline ……………………… to English conversation when her friend was singing beside her.
    a. listened
    b. listens
    c. was listening

 

  1. I ……………………… to college alone when my friend was coming late.
    a. walked
    b. walk
    c. was walking

 

  1. ……………………… she read novel last morning?
    a. Do
    b. Does
    c. Did

 

  1. My brother ……………………… a motorcycle three weeks ago.
    a. has
    b. had
    c. have

 

  1. I ……………………… when my cousin was going to abroad.
    a. am sad
    b. were sad
    c. was sad

 

  1. When I lived in Singapore, I ……………………… in a hospital.
    a. work
    b. worked
    c. was working

 

  1. He passed his examination because he ……………………… very hard.
    a. was studying
    b. studies
    c. studied

 

  1. My teachers were angry because I ……………………… lazy.
    a. am
    b. was
    c. were

 

  1. When my sister………………………, it was raining
    a.. got up
    b. gets up
    c. get up

 

  1. My teacher………………… new book yesterday.
    a. bring
    b. brought
    c. brings

 

  1. I……………………… Julian at the Nick’s party. He was handsome.
    a. see
    b. saw
    c. seen

 

  1. Julio………………. student last year.
    a. was active
    b. were active
    c. is active

 

  1. I was watching movie when my mother ……………………… me.
    a. was calling
    b. calls
    c. called

 

  1. I was writing journal when my brother   ……………………… game.
    a. played
    b. was playing
    c. plays

 

Jawaban

  1. b
  2. c
  3. a
  4. b
  5. b
  6. b
  7. a
  8. a
  9. c
  10. b
  11. c
  12. b
  13. c
  14. b
  15. a
  16. b
  17. b
  18. a
  19. c
  20. a